TU nájdeš vyše 100 tréningov už za 6,50 € mesačne

Špaldové čokopalacinky Radoslava Hecla

Radoslav Hecl

Ak športujete, ukladáte do svojho tela energiu. Meníte ju na silnejšie, výkonnejšie, flexibilnejšie a najmä zdravšie telo. Ale na to tú energiu musíte najskôr prijať. Chutnú inšpiráciu nájdete aj v týchto špaldových čokopalacinkách Radoslava Hecla.

Špaldové čokopalacinky Radoslava Hecla
Zdroj: Tatiana Kušnírová Gernátová
25. NOV 2021

Celkový čas prípravy: 30 min.

Porcie: 4

Suroviny

Palacinky

- 600 ml mlieka

- 250 g hladkej celozrnnej špaldovej múky

- 3 PL kakaa

- 2 vajcia

- štipka soli

Plnka

- 150 g ricotty (nízkotučnej)

- 200 g jemného tvarohu

- 2 PL medu alebo javorového sirupu

- 2 PL strúhaného kokosu

- 1 ČL vanilkového extraktu (prípadne vanilkový struk)

- 250 g mrazených malín

Postup

V miske si zmiešame špaldovú múku s kakaom a štipkou soli.

Následne pridáme aj zvyšné suroviny na palacinky a cesto poriadne premiešame pomocou metličky. V prípade, že je príliš riedke, pridáme ešte trocha múky (hustota sa môže líšiť v závislosti od použitej múky). A naopak, ak je cesto husté, pridáme ešte trocha mlieka alebo vody.

Hotové cesto dávkujeme na rozohriatu nepriľnavú panvicu (ak treba, na začiatku ju jemne potrieme olejom) a palacinky opekáme z oboch strán do zlatista.

Medzičasom si v miske zamiešame spolu všetky suroviny na náplň (okrem malín). Palacinky natierame vzniknutým krémom a následne ich zložíme, prípadne zrolujeme a ukladáme na tanier. Maliny zohrejeme a na záver nimi polejeme pripravené palacinky.

Ďalšie zdravé recepty, ako aj inšpiratívne rozhovory s top slovenskými trénermi a hokejistami o zdraví, športe a zdravom stravovaní nájdete v knihe HOKEJOVÉ RÝCHLOVKY. Na skoro 300 stranách vás čakajú taktiež desiatky obľúbených a rýchlych fit receptov od 60 známych hokejových osobností.

Hokejové rýchlovky


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Špaldové čokopalacinky Radoslava Hecla

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 3260
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.