Vyformuj sa do plaviek za 28 dní­ v BIKINI VÝZVE

Pečená radosť - výborné jedlo len zo zeleniny

Linda Lapkinn

Toto výborné jedlo zo zeleniny je vhodné konzumovať na obed, ale vzhľadom na vyšší podiel zeleniny, ktorá má nižšiu energetickú hodnotu, je potrebné pridať aj rastlinnú smotanu. Na trhu ich je niekoľko – kokosová, mandľová, sójová, je však potrebné sledovať zloženie. Vyhnite sa produktom, ktoré obsahujú škroby, gumy, „éčka” a konzervanty.

Pečená radosť - výborné jedlo len zo zeleniny
Zdroj: Tatiana Kušnírová Gernátová
14. JUL 2022

Celkový čas prípravy: 30 min.

Porcie: 3

Suroviny

  • 200 g cherry paradajok
  • 250 g cukety
  • 800 g zemiakov
  • 60 g červenej cibule
  • 10 ml olivového oleja
  • 50 – 60 g kokosovej smotany
  • bylinky podľa chuti
  • soľ

Postup

Rúru predhrejeme na 200 °C. Umyjeme zeleninu a očistíme cibuľu. Cuketu a zemiaky nakrájame na veľmi tenké plátky, pred krájaním ich nešúpeme. Cherry paradajky nakrájame na polovicu a cibuľu zase na tenké plátky.

Navrstvíme na plech zemiaky, cuketu, cibuľu, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme soľ, bylinky a premiešame. Na vrch dáme nakrájané paradajky. Pečieme 20 minút na 200 °C.

Po upečení zeleniny pridáme na vrch kokosovú smotanu.

Hľadáte ďalšie ľahké fit recepty zo zeleniny a ďalších chutných surovín? Nájdete ich v obľúbenom knižnom bestselleri ĽAHKÝ REŠTART. Okrem 75 rýchlych a chutných jedál vás v nej čakajú aj 3 vzorové týždenné jedálničky a 21-dňový plán na nakopnutie spaľovania pod vedením skúsenej výživovej odborníčky a trénerky.

Banner_Lahky restart_1640x820


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pečená radosť - výborné jedlo len zo zeleniny

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 3355
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.