Svieži jablkovo-tvarohový pohár

Branislav Lobotka

Je ideálnou voľbou na horúce letné dni, ako ľahká a chutná desiata či olovrant, ale oceníte ho aj pri vode, v práci či na cestách.

Jablkovo-tvarohový pohár
Zdroj: Tatiana Gernátová, NABITÁ KUCHÁRKA
23. JUL 2019

Príprava: 20 minút

Porcie: 3

Jablková poleva:

  • 1 väčšie jablko
  • 1 bio škoricový cukor
  • hrsť vlašských orechov nasekaných nadrobno

Plnka:

  • 1 jemne hrudkovitý tvaroh (250 g)
  • 1 kyslá smotana (250 ml) – môžete použiť aj grécky jogurt
  • sladidlo podľa chuti
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup:

Poleva: Jablko nakrájame na kocky, dáme do hrnca, pridáme škoricový cukor, premiešame, prikryjeme pokrievkou a necháme chvíľku podusiť za občasného miešania, kým jablká nezmäknú. Keď máme hotovo, pridáme oriešky, vytvorí sa nám krásne ťahavá konzistencia. Necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme plnku.

Plnka: Všetky ingrediencie vymiešame na krém mixérom na krém a máme hotovo. Krém rovnomerne navrstvíme do pohárov a polejeme jablkovou polevou (poháre môžete použiť 2 veľké alebo 4 menšie). Vrch môžeme ozdobiť mandľovými lupienkami a dáme do chladničky na hodinu odpočívať.

Výživové hodnoty na 1 porciu: 1393 kJ, 331 kcal, 17 g tukov, 18 g bielkovín, 25 g sacharidov, GL priemer 5

Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER. 

nabitá kuchárka


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Svieži jablkovo-tvarohový pohár

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2598
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.