Ryžové rezance s arašidmi

Tento chutný fit recept je ako stvorený na horúce letné dni ako obed či ľahká večera.

Ryžové rezance s arašidmi
Zdroj: Jana Šimkovičová
9. JUL 2019

Celkový čas prípravy: 20 minút

Porcie: 4

Suroviny:

  • 150 g ryžových rezancov
  • 50 g nesolených arašidov
  • 4 PL sezamového oleja z pražených semiačok
  • 2 PL kokosového oleja
  • 3 PL sójovej omáčky shoya
  • 4 ks mrkvy
  • 4 vajcia
  • 1 pór
  • ½ ľadového šalátu

Postup:

Najprv si namočíme rezance do studenej vody. Na panvici si zahrejeme kokosový a sezamový olej. Mrkvu si pokrájame na tenké pásiky, pór na krúžky a šalát na drobné kúsky.

Začneme pražiť mrkvu, potom pór a ako posledný pridáme šalát. Každú surovinu opražíme zhruba minútu. Nakoniec pridáme arašidy a sójovú omáčku.

K zeleninovej zmesi pridáme scedené rezance (nemusíme ich variť) a všetko dobre premiešame. Závisí to od toho, aké rezance si kúpite. Ak sú veľkosti XL, je potrebné podusiť ich dlhšie. Ak sú v klasickej veľkosti, stačí ich na panvici podusiť zhruba minútu.

Na sezamovom oleji si urobíme omeletu z vajíčok. Nakrájame ich na tenké pásiky a pridáme k rezancom.

Výživové hodnoty na 1 porciu: 1718 kJ/409 kcal, 18 g tukov, 50 g sacharidov, 10 g bielkovín, GL priemer na 100 g 9

Tento zdravý a chutný recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY, spolu s ďalšími 60 overenými receptami, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.

Zdravé rýchlovky


Autor článku

Janašlm

Jana Šimkovičová

Píšem o tom, čo práve zažívam, a je toho veľa! Všetko sa v mojom živote točí okolo zdravého životného štýlu. Mám taký cieľ, a myslím, že reálny. Žiť spokojný, vyrovnaný a pohodový život. Ak to máte podobne, tak vás môžem na jeho ceste sprevádzať.

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Ryžové rezance s arašidmi

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2713
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.