Pečená hokaido tekvica s pohánkou

Cyrila Maščuková

Pohánka je kvalitný zložený sacharid s nízkym glykemickým indexom. Spolu s hokaido tekvicou, kráľovnou jesene, tvoria úžasnú dvojku, vhodnú na obed i večeru. Rýchly recept nájdete nižšie.

Pečená hokaido tekvica s pohánkou
Zdroj: Janka Šimkovičová
6. OKT 2018

Hokaido tekvica je bohatým zdrojom karotenoidov, ktoré sú protizápalové a pomáhajú chrániť kolagénové vlákna. Pohánka obsahuje veľa rutínu, pomáha zdraviu ciev a žíl, znižuje cholesterol a údajne spolupracuje pri liečbe rakoviny. 

Čas prípravy: 30 minút

Počet porcií: 1

SUROVINY:

  • 40 g pohánky
  • 100 g hokaido
  • 70 g póru
  • 20 g vlašských orechov
  • 50 g mäkkého kozieho syra
  • 1 PL sezamového oleja
  • 4 mesiačiky badiánu
  • 1 ČL anízu
  • 1/4 ČL feniklu
  • soľ

POSTUP:

Pohánku pripravíme najšetrnejšie, ako sa dá, aby sme v nej zachovali všetky výživové hodnoty. Deň vopred si ju namočíme v pomere 1 diel pohánky k 1,5 dielu vody, POhánka cez noc napučí a môžeme ju použiť.

Cibuľku pokrájame na kocky, dozlatista opražíme a zmiešame s pohánkou. 

Rúru si predhrejeme na 180°C. Hokaido a pór dôkladne umyjeme.

Na menší plech dáme papier na pečenie. Hokaido nakrájame na 0,5 cm mesiačiky a pór na kolieska, dáme na plech a jemne osolíme. 

V mažiari si rozdrvíme koreniny a zmesou posypeme hokaido a pór. Pokvapkáme olejom.

Dáme zapiecť na 15 minút, vyberieme a pridáme vlašské orechy, pokrájané na menšie kúsky a po celom plechu romrvíme syr. 

Celé to dáme zapiecť ešte na 7 minút POdávame s miskou zeleného šalátu, ktorý polejeme smotanou zmiešanou s tekvicovým olejom. 

Výživové hodnoty / 1 porcia:

Kalorická hodnota: 2344 kj/ 558 kcal

31 g tuky / 51 g sacharidy / 19 g bielkoviny

Tento zdravý a chutný recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY, spolu s ďalšími 60 overenými receptami ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.

ZR

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Pečená hokaido tekvica s pohánkou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2109
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.