Ochutnali ste už mrkvové lievance?

Henrieta Averis

Ak máte chuť na niečo sladké a zároveň zdravé, mrkvové lievance uspokoja vaše chute. Nasledujúci recept je pre štyri porcie a pripravíte ho za pol hodinku.

Ochutnali ste už mrkvové lievance?
Zdroj: Tatiana Kušnírová Gernátová
12. NOV 2020

Mrkvové lievance môžete ozdobiť plnotučným tvarohom alebo jogurtom, čerstvými čučoriedkami alebo iným sezónnym ovocím, ale aj arašidovým maslom.

Suroviny

  • 200 g mrkvy
  • 3 vajcia
  • 2 PL chia semiačok
  • 100 g jemných ovsených vločiek
  • 2 ČL mletej indickej škorice
  • 2 ČL kokosového oleja/masla ghí
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1 PL medu (sladšia verzia)

Postup

Mrkvu ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Ovsené vločky v miske zalejeme vodou tak, aby voda zakrývala všetky vločky a necháme postáť 10 min. Vo väčšej miske dobre rozmiešame vajcia a pridáme k nim nastrúhanú mrkvu, škoricu, vanilkový extrakt a chia semiačka. Chute necháme prepojiť približne 5 minút.

Vločky scedíme, opláchneme pod tečúcou vodou a dobre vyžmýkame. Pridáme ich k mrkvovej zmesi, pridáme kokosový olej a dobre premiešame.

Pripravíme si panvicu. Dobre ju rozohrejeme a zo zmesi tvarujeme polievkovou lyžicou hrudky, ktoré na panvici jemne pritlačíme lyžicou. Dávame pozor, aby sa nám nerozpadli.

Opečieme z jednej a aj z druhej strany dosucha. Na tanieri ozdobíme kopčekom plnotučného tvarohu, čučoriedkami a arašidovým maslom podľa chuti.

Tento chutný fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2, spolu s ďalšími 85 receptami od najlepších slovenských trénerov, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút. Presvedčia vás, že variť zdravšie a chutne je jednoduchšie než si myslíte.

Banner_Zdrave rychlovky 2_800x312


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Ochutnali ste už mrkvové lievance?

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 3036
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.