Krehký losos na bielom víne
Ryby sú ideálnym jedlom na ľahkú večeru.
30. MAR 2016
Ingrediencie
- aliašský losos – 2 ks (čítajte etiketu, neuveríte, koľko rýb pochádza z Číny)
- asi 2 až 3 PL masla
- olivový olej
- korenie na ryby (ak nemáte, úplne stačí aj čierne korenie a soľ)
- kôpor (ak máte radi)
- biele víno
Postup
Lososa necháme rozmraziť. Po rozmrazení okoreníme a osolíme. Na panvicu nalejeme olivový olej a pridáme maslo. Kúsky lososa položíme na panvicu, vedľa položíme pár vetvičiek kôpru, podlejeme bielym vínom. Podávame s anglickou zeleninou a zemiakovou kašou.
Zdroj receptu: Zuzana Benčová
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Výborná kombinácia na zdravý nedeľný obed, nemysíte?
Pstruh na bylinkách s pečenou zeleninou a batátmi
Pri príprave jedla z rýb nemusíme vždy skončiť len pri lososoch, tuniakoch, makrelách.
Aj zo špenátu a lososa si môžete urobiť rezy, ktoré úžasne chutia.
DISKUSIA K ČLÁNKU (0)