Karfiolové placky obalené v parmezánovej strúhanke

Je úplne jedno, či si pripravíte placky, krokety, alebo fašírky. V každej variante chutia vynikajúco!

Karfiolové placky obalené v parmezánovej strúhanke
Zdroj: Jana Šimkovičová
14. JAN 2018

Tento týždeň som tieto placky pripravovala v Teleráne, kde sme si ukázali celý postup, ktorý je veľmi nenáročný. Doma ich pripravujem pravidelne, nakoľko si ich deti veľmi obľúbili. Ak práve nemáte karfiol, siahnuť môžete aj po brokolici alebo inej zelenine. 

Suroviny:

1 karfiol

1 cibuľa

3 strúčiky cesnaku

1 vajce

200g strúhaného syra

štipka kurkumy

soľ 

ovsené vločky

parmezán

kukuričné corn flakes

bylinky

telerano susienky

Postup:

  • Uvaríme si karfiol do mäkka. Následne ho precedíme a necháme poriadne odkvapkať. Ak ostane príliš mokrý, môže to spôsobiť, že násladne celá zmes, ktorú bude treba obaliť v strúhanke bude vláčna a nepodari sa to.
  • Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a opražíme na oleji do zlatista.
  • Karfiol si v miske rozpučíme na kašu. Pridáme cibuľu, pretlačený cesnak, syr, vajíčko, soľ a kurkumu, a všetko poriadne premiešame.
  • Pokiaľ chceme placky sýtejšie alebo je zmes riedka, môžeme pridať napríklad ovsené vločky, ktoré necháme predtým napučiť v horúcej vode. Použiť môžete aj quinou, bulgur alebo jačmené krúpy. 
  • Medzitým si pripravíme strúhanku. Rozmixujeme kukuričné corn flakes na hladkú múku. Vysypeme do misky, kde pridáme nastrúhaný parmezán, bylinky (bazalka, oregáno), trochu soli a červenej papriky. 
  • Z hustej zmesi si odoberieme kúsok, v rukách vytvarujeme guličku, ktorú obalíme v strúhanke. 
  • Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie tak, že položíme “guličku” na papier a lyžicou vytvarujeme tenké placky. 
  • Dáme piecť na 15 minúť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Posledných 5 minút prepneme rúru na teplovzdušnú, placky tak budú omnoho viac chrúmkavejšie.

Autor článku

Janašlm

Jana Šimkovičová

Píšem o tom, čo práve zažívam, a je toho veľa! Všetko sa v mojom živote točí okolo zdravého životného štýlu. Mám taký cieľ, a myslím, že reálny. Žiť spokojný, vyrovnaný a pohodový život. Ak to máte podobne, tak vás môžem na jeho ceste sprevádzať.

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Karfiolové placky obalené v parmezánovej strúhanke

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1972
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.