Zapoj sa s nami do DETOX VÝZVY!

Domáci šťavnatý chlebík bez múky

Oľga Bartalská

Máte chuť na dobrý, a pritom zdravý chlebík, napríklad po tréningu? Potom vyskúšajte tento jednoduchý a rýchly recept, vhodný aj pre ľudí intoleranciou na laktózu.

Domáci šťavnatý chlebík bez múky
Zdroj: Tatiana Kušnírová Gernátová
18. MAR 2021

Celkový čas prípravy: 30 min.

Porcie: 4

Suroviny

  • 100 g jemných ovsených vločiek
  • 100 g vločiek z quinoy
  • 50 g slnečnicových semien
  • 50 g tekvicových semien
  • 50 g ľanových semiačok (celých)
  • 2 PL rasce
  • 1 PL himalájskej soli (nie kopcovitú)
  • 3 PL olivového alebo ľanového oleja

Postup

Všetky semiačka a rascu rozmixujeme s vodou v mixéri. Vody pridáme raz toľko, ako je objem semiačok. Rozmixovanú hmotu spojíme s vločkami, pridáme soľ a olej.

Cesto musí byť skôr husté. Ak je však husté príliš, pridáme vodu. Plech vystelieme papierom na pečenie a vylejeme tam cesto. Celé cesto popicháme vidličkou. Pečieme vo vyhriatej rúre 25 – 30 min.

Tento chutný fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2, spolu s ďalšími 85 receptami od najlepších slovenských trénerov, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút. Presvedčia vás, že variť zdravšie a chutne je jednoduchšie než si myslíte.

Banner_Zdrave rychlovky 2_800x312


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Domáci šťavnatý chlebík bez múky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 3150
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.