Domáce špaldové gnocchi s bryndzou a špenátom

Jana Chytráčková

Cestoviny to nie sú len špagety či kolienka. Veľmi obľúbené sú aj sýte gnocchi, podobajúce sa na naše halušky, ktorý si pripravíte jednoducho a rýchlo aj doma.

Domáce špaldové gnocchi s bryndzou a špenátom
Zdroj: Photo by Toa Heftiba on Unsplash
3. SEP 2020

Celkový čas prípravy: 30 min.

Porcie: 2

Suroviny:

  • 150 g špaldovej múky
  • 250 g uvarených zemiakov
  • 20 g masla
  • 1 balenie baby špenátu
  • 1 biely jogurt
  • 1 vajce
  • 1 PL (polievková lyžica) olivového oleja
  • čierne korenie
  • soľ

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke. Následne uvarené rozpučíme, pridáme múku, vajíčko a urobíme z toho cesto.

Cesto si rozdelíme na menšie časti. Tie následne rozdelíme na dlhšie šúľky a tie pokrájame nožom na malé halušky. Do nich potom prstom urobíme "vaničku" a vytvorili sme tak gnocchi. Tie dáme do osolenej vriacej vody na cca 3 minúty, alebo až pokým nevyplávajú hore.

Na panvici roztopíme maslo, pridáme olivový olej a baby špenát. Opečieme na oleji cca 3 minúty.

Do panvice so špenátom pridáme gnocchi a navrch pridáme bryndzu zmiešanú s jogurtom a poriadne premiešame.

Tento chutný fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY, spolu s ďalšími 60 overenými receptami, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.

Zdravé rýchlovky


DISKUSIA K ČLÁNKU (1)

Diskusia k článku - Domáce špaldové gnocchi s bryndzou a špenátom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

Zdeno.B
Zdeno.B
 4.9.2020 22:08

na fotce to vypadá skvěle, ale potřeboval bych tak dvě porce aspoň haha

 

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2980
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.