Bielkovinové tvarohové guľky

Veronika Hanáková

Božsky chutia s ovocím a škoricou, alebo s makom či orechmi a slivkovým lekvárom. 

Bielkovinove tvarohove gulky
Zdroj: Tatiana Gernátová, NABITÁ KUCHÁRKA
28. MÁJ 2019

Príprava: 20 minút

Porcie: 4

Suroviny: 

  • 1 hrnček hladkej špaldovej múky
  • ½ hrnčeka hrubej špaldovej múky
  • štipka soli
  • štipka sódy bikarbóny
  • 2 PL brezového cukru
  • štipka škorice
  • 2 bezlaktózové hrudkovité tvarohy
  • 1 vajce
  • 50 g bezlaktózového masla alebo masla ghí

Postup:

Suché suroviny zmiešame, pridáme mokré, vytvarujeme guľky a hodíme do osolenej horúcej vody. Varíme, kým guľky nevyplávajú na povrch, a vyberieme. Posýpku si volíme podľa chuti. Napríklad povaríme ovocie, aby pustilo šťavu, pridáme škoricu a guľky prelejeme. Iná alternatíva je mletý mak/mleté orechy/100 % slivkový lekvár alebo marhuľový džem.

Výživové hodnoty na 1 porciu: 2020 kJ/481 kcal, 17 g tukov, 26 g bielkovín, 50 g sacharidov, GL priemer 11

Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER. 

nabitá kuchárka


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Bielkovinové tvarohové guľky

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2522
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.