Avokádový puding s čokoládou

Neviete, čo so zrelým avokádom? Vyskúšajte ho v chutnej variante pudingu s čokoládou a potešíte celú rodinu.

Avokádový puding s čokoládou
Zdroj: Tatiana Gernátová, NABITÁ KUCHÁRKA
3. JUL 2019

Príprava: 10 minút

Počet porcií: 2

Suroviny:

  • 1 zrelé avokádo
  • 60 g kvalitnej 80 % horkej čokolády
  • 2 ČL trstinového cukru alebo medu
  • 2 ČL kakaa
  • 30 g masla
  • môžete pridať aj strúhaný kokos alebo orechy

Postup:

Zoberieme si zrelé avokádo a rozrežeme ho na polovičku. Lyžičkou vyškrabeme vnútro, ktoré si dáme na podložku, na ktorej sme rezali avokádo. Následne ho tam roztlačíme vidličkou na kašu a potom dáme kašu do hrnčeka, v ktorom budeme variť puding.

Horkú čokoládu polámeme na malé kúsky, pridáme maslo, kakao a cukor, a varíme na miernom ohni. Základ je, aby sa roztopilo maslo a čokoláda. Následne to vymiešame. Ak chceme mať puding krásny, teda nechceme, aby v ňom bolo vidieť avokádo, odporúčame malé kúsky avokáda roztlačiť ešte počas varenia.

Z tejto dávky pripravíme 4 menšie porcie, alebo 2 väčšie. Puding je veľmi sýty a dá sa z neho skvelo najesť. V takomto prípade ho rozdeľte iba na dve dávky. Ak ho chcete ako dezert, postačia vám menšie 4 porcie.

Výživové hodnoty na 1 porciu: 2658 kJ/631 kcal, 44 g tukov, 49 g sacharidov, GL priemer 14

Tento zdravý a chutný recept plný energie nájdete v knihe NABITÁ KUCHÁRKA, spolu s ďalšími 70 overenými receptami od viac než 40 najlepších trénerov a osobností z prestížnej súťaže FIT LEADER. 

nabitá kuchárka


Autor článku

Dusanplichta

Dušan Plichta

Som bloger, podnikateľ, dobrodruh a možno aj trochu naivný zanietenec, ktorý sa rozhodol, že sa chce podeliť o svoju vášeň pre dobré jedlo a vylepšovanie životosprávy. Fascinuje ma komplexné prepojenie a vplyv životosprávy na náš fyzický, ale aj mentálny výkon. Tak som založil koncept funkčných potravín istej chuti Powerlogy, kde je naším cieľom produkovať minimálne spracované potraviny bez chemie, laktózy, lepku a rafinovaného cukru. Verím, že keď dokážeme do výživy chutným spôsobom zakomponovať viac dobrých tukov, tak dokážeme veľmi prirodzene znížiť príjem prázdnych cukrov a rôznych spracovaných pohodlných potravín, ktoré nám energiu v skutočnosti skôr vysávajú.

https://powerlogy.com

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Avokádový puding s čokoládou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2713
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.