Avokádový puding
Môžem ho na akýkoľvek spôsob a vlastne v poslednej dobe ho jem každý deň. Večer si robievam mixované šaláty zo zeleniny a bez neho si šalát teraz takmer neviem predstaviť…
Budete potrebovať na 2 porcie:
- 200 g zrelého avokáda
- 20 g kokosového krému (alebo mandľového, ovseného, špaldového, ryžového mlieka)
- 60 g mandľového mlieka (prípadne ovsené, špaldové, ryžové a pod.)
- 40 g agáve sirupu (sladiť podľa chuti)
- 20 g kvalitného organického kakaa
- škorica podľa chuti
- 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu (voliteľné)
- 1 čajová lyžička mandľového extraktu (voliteľné)
- štipka soli
Postup:
Avokádo prekrojte na polovicu a lyžicou oddeľte dužinu od šupky. Dajte ho do misky a pridajte kokosový krém, mandľové mlieko a jemne premiešajte, aby sa hmota spojila. Potom pridajte kakao, sirup z agáve, škoricu, vanilkový a mandľový extrakt. Tyčovým mixérom zmes premiešajte, kým nebude jemná, krémová. Rozdeľte do misiek a dajte na 2-3 hodiny zachladiť. Podávajte s čerstvým ovocím.
Puding je vhodné skonzumovať v ten deň, ako ste ho robili. Avokádo podlieha oxidácii a jeho chuť a živiny by sa mohli znehodnotiť.
Čas na prípravu: 15 minút, čas chladenia: 120-180 minút
Výživové hodnoty na 1 porciu: 284 Kcal, Bielkoviny: 4,7g, Sacharidy: 29g, Tuky: 18g