Arašidový rezeň s pečeným zemiakom

Rýchly, zdravý a chutný obed plný proteínov pre celú rodinu.

Arašidový rezeň s pečeným zemiakom
Zdroj: Akosiuvaritzdravie.sk
31. OKT 2019

Celkový čas prípravy: 20 minút

Počet porcií: 4

Suroviny:

  • 480 g chudej bravčovej panenky
  • 80 g jemného arašidového masla bez príchute
  • 4 ks šalátu „little gem“
  • 2 menšie vajíčka
  • 5 g cesnaku
  • mletá červená paprika
  • mletý koriander
  • drvená rasca
  • olivový olej
  • soľ

Postup:

V miske zmiešame arašidové maslo, soľ, mletý koriander, drvenú rascu, rozdrvený cesnak a na záver vmiešame rozšľahané vajíčka.

Do tohto cestíčka vložíme naporciované mäso a obalíme ho zmesou.

Rúru rozohrejeme na 180 stupňov Celzia a obalené rezne vložíme na papier na pečenie. Pečieme 15 – 20 minút, kým nevznikne krusta a mäso nebude prepečené.

„Little gem“ šalát pokrájame na polovičky a opekáme ho 2 – 3 minúty na olivovom oleji.

Ako prílohu podávame opečený zemiak.

Výživová hodnota na 1 porciu bez prílohy: 1386 kJ, 330 kcal, 19 g tukov, 4 g sacharidov, 33 g bielkovín, GL priemer 100 g 2

Tento zdravý a chutný recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY, spolu s ďalšími 60 overenými receptami, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.

Zdravé rýchlovky


Autor článku

Ako

Ako Si Uvarit Zdravie.sk

Ako Si Uvariť Zdravie - blog, ktorý vám pomôže cítiť sa lepšie, vyzerať lepšie, mať sa lepšie. Nájdete tu množstvo zaujímavých tém o výžive, pohybe, relaxe a spánku, recepty a informácie o doplnkoch. Tipy pre vaše zdravie a vitalitu.

http://akosiuvaritzdravie.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Arašidový rezeň s pečeným zemiakom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2717
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.