Nabrúsený šéfkuchár vyvracia bludy o zdravej strave

Advertoriál

Zaujímate sa o zdravú stravu, rôzne trendy a rady odborníkov v tejto oblasti.
Rozhodne siahnite po novinke Nabrúsený šéfkuchár.

 

Nabrúsený šéfkuchár vyvracia bludy o zdravej strave
Zdroj: PR, bux.sk
22. AUG 2018

Anthony Warner krok za krokom odhaľuje podstatu bláznivých módnych trendov v stravovaní, vyvracia pavedecké bludy týkajúce sa jedla a poukazuje na podvrhy šarlatánov propagujúcich tie najčudnejšie diéty a kúry. 

Nikdy predtým sme neboli vystavení takej záplave informácií o jedle a zdraví ako dnes. Diéta na úpravu črevnej flóry, paleo stravovanie, bezlepková diéta, konšpiračné teórie o cukre... Akokoľvek znejú niektoré bizarne a dokonca môžu byť zdraviu škodlivé, sme náchylní v ich účinok veriť a neváhame ich vyskúšať.

Profesionálny šéfkuchár a bloger Anthony Warner preto oslovil tím psychiatrov, behaviorálnych ekonómov, dietológov a expertov z oblasti potravinárskej výroby, aby spolu s nimi odhalil, prečo toľko praktických a inteligentných ľudí podľahne rôznym bláznivým výstrelkom v stravovaní.
Neváha pritom použiť aj tvrdé slová a na konci knihy má čitateľ k dispozícii všetko potrebné, aby sa nedal pomýliť stravovacími šarlatánmi.

„V tejto knihe nenájdete žiaden zoznam pravidiel, ktorými sa musíte riadiť, ak chcete šťastne a zdravo žiť. Nebudem zostavovať zoznamy potravín, ktoré buď spôsobujú, alebo liečia rakovinu. Ak táto kniha splní svoj účel, na jej konci budete o vede o potravinách a stravovaní vedieť dokonca ešte menej ako na začiatku. Alebo aspoň menej, než ste si mysleli, že viete,“ tvrdí autor Anthony Warner.

V knihe Nabrúsený šéfkuchár totiž píše o rôznych pavedách, mýtoch a bludoch, ktoré sa šíria okolo nás. Neváha sa pustiť do herečky Gwyneth Paltrowovej alebo instagramových hviezdičiek, ktoré získali pocit, že môžu hovoriť o zdravej strave. Bez vzdelania, kritického myslenie a overovania.
Je to kniha, ktorá upozorňuje na škody, ktoré napáchali nezmysly týkajúce sa zdravej stravy. Detox, čisté stravovanie, kokosový olej.... prečítajte si túto knihu. Nabrúsený šéfkuchár je naozaj ostrý a nabrúsený.

Anthony Warner je profesionálny šéfkuchár, vyštudovaný biochemik, bloger a pravidelný prispievateľ do prestížneho časopisu New Scientist.

nabruseny sefkuchar

Milan Buno, literárny publicista

Zdroj:PR

Nabrúsený šéfkuchár: https://www.bux.sk/knihy/417912-nabruseny-sefkuchar.html


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Nabrúsený šéfkuchár vyvracia bludy o zdravej strave

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2068
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.