Suroviny:
- 250 g pohánky
- 150 g tvarohu
- 2 stredne veľké paradajky, olúpané a pokrájané na kocky
- bazalka, čerstvá, alebo sušená
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1 PL tekvicového oleja
- 1 PL kokosového oleja, ghee alebo slnečnicového oleja lisovaného za studena
- 1 PL tekvicovej nátierky
Postup:
Prepláchnutú pohánku vsypeme do vriacej vody so štipkou soli a na miernom ohni varíme 20 minút. Medzitým zalejeme paradajky vriacou vodou a po 5-tich minútach ich olúpeme a pokrájame na kocky. Paradajky zmiešame s tvarohom, bazalkou a cesnakom. Do uvarenej pohánky pridáme nátierku a dochutíme, ak treba. Rozdelíme ju na polovicu a do misky vymastenej tukom dáme prvú polovicu. Na pohánku dáme vrstvu tvarohu s paradajkami a zakryjeme druhou polovicou. Dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200 °C na 20 až 25 minút. Pred podávaním môžeme poliať tekvicovým olejom.
Zdroj receptu: zdraviebezliekov.sk
Ľudia, ktorí čítali tento článok, zaujímajú sa tiež o:
Pšenový nákyp so sušeným ovocím a tofu
Pšeno pochádza z Číny a kedysi sa u nás konzumovalo v oveľa väčšom množstve, ako je tomu dnes.
Lacný a rýchly recept.
Hľadáte chutné a výživné jedlo, ktoré pripravíte za pár minút?